NEN3140 keuringen

In NEN 3140 beschrijft de Nederlands Normalisatie-Instituut de algemene eisen voor veilige bedrijfsvoering als het gaat om werkzaamheden met, aan of nabij “elektrische arbeidsmiddelen”. Hieronder verstaan we alle elektrisch aangedreven machines, apparaten of toestellen verzameld, die door de aard van constructie of door het gebruik ervan een elektrisch gevaar kunnen opleveren.

Hierbij kan men denken aan elektrisch 230V aangedreven handgereedschap, maar ook aan opstellingen als drie fase 400V aangedreven hout- en metaalbewerkingsmachines. Zelfs verlengsnoeren en verlenghaspels vallen hieronder. Eenvoudig gezegd, betreft deze regelgeving alles waaraan een stekker is gemonteerd.

Een aantal voorbeelden van elektrische arbeidsmiddelen die voor periodieke keuring in aanmerking komen zijn:
•    Elektrische handgereedschappen
•    Verplaatsbare elektrische werktuigen
•    Handlampen en andere verplaatsbare lampen
•    Verplaatsbare leidingen, zoals aansluitsnoeren, verlengsnoeren, etc.
•    Verplaatsbare elektrische meetinstrumenten
•    Verplaatsbare schakel- en verdeelinrichtingen, zoals bouwkasten, met inbegrip van geïntegreerde aardlekschakelaars en beschermingstransformatoren.

Met een periodieke keuring voldoet u aan uw verplichtingen, maar bovenal zorgt u voor de veiligheid van uw mensen. Wassink BV heeft de kennis en de apparatuur om deze keuringen periodiek voor u uit te voeren. Dat kan bij u op locatie of bij ons in de werkplaats in Vaassen, nabij Apeldoorn. Neemt u contact met ons op om tot afspraken te komen.

.

View the embedded image gallery online at:
https://www.wassinkvaassen.nl/nen3140-keuringen#sigFreeIda2ada95b7d